Kurumsal
Üretim Aşamaları
-
Teklif ve proje bazlı çalışan bir kuruluş olduğumuz için, imal edilecek pano ve/veya tablolara ait gerekli proje; tek hat şeması veya işin tarifi müşteriden alınarak, teklif hazırlanır.
-
Müşterinin, teklifi siparişe dönüştürmesinden sonra, proje servisinde bilgisayar ortamında montaj yerleşimi yapılarak, imal edilecek ürünün boyutları belirlenir.
-
İmalatta kullanılacak tüm proje ve detaylar eksiksiz hazırlanır. Titizlikle hazırlanan üretime esas projeler, oluşturulan imalat dosyası ile birlikte ön imalat birimine ulaştırılır.
-
Ön imalat biriminde bir taraftan sac kesim ölçüleri çıkarılarak, belirlenen cins, ebat ve kalınlıktaki sacların kesimine başlanırken, diğer taraftanda CNC Punch' da imalatla ilgili sac üzerinde boşaltılacak tüm elemanların bilgisayar destekli çizimleri hazırlanarak makinaya yükleme işlemiyle imalata ilk start verilir.
-
Tüm boşaltmaları yapılmış sacların CNC Apkant' da bükme işlemleri gerçekleştirildikten sonra, sacın cinsine göre Argon veya Gazaltı kaynak makinaları ile kaynak işleri yapılır. Kaynak işleri biten pano veya tablolar tesviyeleri ve ön imalat kalite kontrolleri yapılarak Elektrostatik toz boya alanına sevk edilir.
-
Elektrostatik toz boya alanına gelen tüm imalatlar, belirtilen iklim ve kullanım şartlarına uygun olarak yüzey işlemleri gerçekleştirilmek üzere yağ alma ve fosfatlama banyosundan geçirilerek durulanır ve kurutulur. Temizliği yapılan imalatlar, harici tiplerde polyester, dahili tiplerde epoksi polyester toz boya ile 90-110 mikron kalınlıkta boyanır.
-
200 °C de fırınlanan imalatlar 10 dakika bekletildikden ve kalite kontrolleri yapıldıktan sonra Elektromekanik montaj alanına sevk edilir.
-
Elektromekanik montaj alanına gelen imalatların, bir taraftan karkas montajları yapılırken, bir taraftanda, montaj saclarına malzeme montajları yapılır. Karkas montajı tamamlanan ürünün üzerine, hangi işe ait olduğunun bilinmesi için ürün tanıtım etiketi takılır.
-
Malzeme montajları bittikten sonra; güç ve kumanda kabloları, renk ve kodlama yapılarak projeye göre çekilir. Kablaj montajı biten saclar, karkas içine yerleştirilir.
-
Bara montajı için ölçüleri alınmış Elektrolitik bakır baralar, hidrolik bakır delme, kesme ve bükme makinasında hazırlanarak, montaj sacı üzerindeki cihazlar ile bara arası irtibatlar sağlanır.
-
IP 66 koruma sınıfı için önemli unsurlardan biri olan poliüretan sıvı conta dökülmüş pano/tablo kapakları takılarak, kapak üzerindeki cihazların kablo irtibatları sağlanır.
-
TS EN 61439-1/2 standartlarında belirtilen, rutin test aşamalarına tabi tutularak son kalite kontrolleri yapılan imalatlar, yurt içi ve yurtdışı sevkiyata uygun ambalajları yapılarak yükleme alanına sevk edilir.